Hogyan mozognak a dolgok? Miért mozognak?
Mi a mozgás? Miért létezik?

Milyen hatásai lehetnek a mozgásnak? A levegõben lebegés lehetséges? Építhetõ idõutazógép? Mit jelent a "kvantum"? Valóban üres az ûr? Halmaz az Univerzum? Mely problémákra nincs még megoldás a fizikában?

Fedezze fel a növények, állatok, villámlás, műholdak, töltések, világos és üres tér mozgását! Lenyűgözzék a molekulamotorok, a fekete lyukak, a természet szépsége és az egyszerűség, hogyan működik: Fedezze fel a kozmikus lustaság elvét - a legkevesebb cselekvést - a maximális sebességet, a legnagyobb távolságot, a legnagyobb teljesítményt és a szelvény szimmetriáját, a szimmetriát ami magyarázza az elektromos motorokat, a radioaktivitást és a kvarkokat!

Physics pdfFree download of volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (260 MB).

Physics pdfFree download of volume II - RELATIVITY AND COSMOLOGY         (50 MB).

Physics pdfFree download of volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (80 MB).

Physics pdfFree download of volume IV - THE QUANTUM OF CHANGE         (38 MB).

Physics pdfFree download of volume V - MOTION INSIDE MATTER: PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (85 MB).

A "Motion Mountain" egy ingyenes fizika tankönyv, amely elmeséli, hogyan vált lehetõvé 2500 évnyi tanulás után, hogy a fenti kérdésekre válszoljunk. Szórakoztató és gondoltébresztõ módon, kevés matematikával mutatja be, miért kell a klasszikus fizikát, a relativitáselméletet és a kvantumelméletet felderítenünk, hogyan kell azokat közérthetõen összefoglalni, miért szükségszerû olyan területekre lépni, ahol a tér és idõ nem létezik, és milyen csodák fedezhetõk föl ott.

A szöveg nyelve angol, és a több mint 2000 oldal mindegyikén legalább egy meglepetést és új kihívást tár elénk. A könyv diákok számára íródott, és mindenkinek, akit érdekel a fizika és a természet pontos leírása.